Nhã Homestay / Hoohoo Studioo

Nhã Homestay / Hoohoo Studioo

Nhã Homestay / Hoohoo Studioo - Image 2 of 16

Text description provided by the architects. Nestled at the foot of Lighthouse Mountain (Núi Hải Đăng) in Vung Tau City, this project involves renovating an existing house for short-term rentals. Our challenge is to minimize demolition and reconstruction while reducing costs and shortening the investment payback period.

Nhã Homestay / Hoohoo Studioo - Image 8 of 16
Nhã Homestay / Hoohoo Studioo - Image 15 of 16
Nhã Homestay / Hoohoo Studioo - Image 5 of 16

The stone beaches along Vung Tau’s shore are a place where locals and tourists engage in various activities from dawn to dusk and experience a range of emotions. People come here to find solace in the rhythmic crashing of waves against the stones; a vivid feeling wakes up all our senses.

Nhã Homestay / Hoohoo Studioo - Image 7 of 16
Nhã Homestay / Hoohoo Studioo - Image 16 of 16

Inspired by the waves that wash ashore and the stone beaches of Vung Tau, we blurred the boundaries between interior and exterior, architecture and landscape. We achieved this by incorporating the existing rocks from the original site into the interior, transforming them into functional elements that go beyond mere decoration or landscaping. The “waves of grass” flow fluidly from the mountain into the house, offering guests a comforting view of the landscape after a long day exploring the bustling city outside.

Nhã Homestay / Hoohoo Studioo - Image 14 of 16
Nhã Homestay / Hoohoo Studioo - Image 13 of 16

Our design prioritizes respecting nature and preserving most of the site’s natural beauty. The goal is to create a sustainable, harmonious coexistence between humans and nature.

Nhã Homestay / Hoohoo Studioo - Image 9 of 16

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *